رژیم غذایی ضد سرطان

چه شما سابقه ای از سرطان در میان اعضا خونواده تون داشته باشین و چه الان با این مریضی درگیر باشین، روش زندگی شما از جمله رژیم غذایی تون، می تونه تاثیری خیره کننده در کمک به مراحل خوب شدن تون داشته باشه.

به گزارش آلامتو به نقل از سالم زی؛بعضی از غذاها، می تونن موجب افزایش خطر خطر دچار شدن به سرطان باشن، حال اون که یه سری های دیگه باعث تقویت و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن شما می شن. با انتخاب درست موادغذایی، شما می تونید از سلامتی تون مواظبت کرده، احساس سرحالی بیشتری داشته باشین و توانایی جسمی خود رو در مقابله با سرطان یا هر نوع مریضی دیگه زیاد کنین.

در این مطلب، نکات مهمی که باید در مورد نقش رژیم عذایی در پیشگیری از دچار شدن به شکل های جور واجور سرطان مورد توجه بذارین، آورده شده.

همه مشکلات مربوط به سلامتی قابل پیشگیری نیستن، اما شما بیشتر از چیزی که تصور می کنین بر اونا تسلط دارین. تحقیقات نشون میدن که درصد بالایی از بیماریهای مربوط به سرطان، با بعضی عادات بد شما مثل کشیدن سیگار، مصرف مشروبات الکلی، کم تحرکی و یه رژیم غذایی ناسالم در رابطه هستن. اعمالی چون ترک سیگار، کاهش مصرف الکل و یه برنامه ورزشی منظم مقدمه خوبی واسه مقابله با سرطان هستن. اما بازم توجه به عادات غذایی بهترین کمک به بهتر شدن بیماریه.

نکات مربوط به رژیم غذایی ضد سرطان

  1. دقیق شدن و فوکوس کردن بر غذاهای گیاهی یا اغذیه هایی براساس گیاهان

سبزیجات ضد سرطان Vegetables

بهترین رژیم واسه مقابله یا جلوگیری از دچار شدن به سرطان، رژیمیه بر اساس سبزیجات جور واجور، میوه جات و غلات. منظور از رژیم با پایه گیاهی، غذاهاییه که از گیاهان جفت و جور می شن مثل سبزیجات، میوه ها مغزها غلات و دانه ها. راه های زیادی هست که می تونید این مواد رو به رژیم روزانه تون اضافه کنین. اگه هر وعدهٔ غذایی رو یه بشقاب در نظر بگیرین، باید دو سوم ان رو با سبزیجات، غلات کامل، میوه و دانه ها پرکنید. لبنیات، ماهی و گوشت قرمز نباید بیشتر از یه سوم ان رو اشغال کنن. این مطلب رو به ذهن خود بسپارین که احتیاجی نیس به طور کامل گیاهخوار شید، عوضش بر غذاهایی با منشاء طبیعی و ارگانیک تمرکز کرده و مصرف غذاهای آماده رو به کمترین حد ممکن برسونین. به جای نوشیدن یه لیوان آب سیب، خود سیب رو با پوست اون بخورین و یا یه کاسه بلغور جو رو به جای کلوچه های جفت و جور شده از اون مصرف کنین.

نکاتی ساده واسه به کار گیری گیاهان در وعده های روزانه

  1. مقداری میوه یا مغزهای خوراکی رو به غلات صبحونه تون اضافه کنین.
  2. واسه ناهار همیشه یه ظرف بزرگ سالاد مخلوط با دانه ها و یا مغزها بخورین. در جفت و جور ساندویچ از کاهو و گوجه فرنگی غافل نشید، هم اینکه از نون های جفت و جور شده از غلات کامل استفاده کنین. ناهار رو با میوه های دلخواه یا برش هایی از هویج یا هر سبزی دیگری که دوست دارین همراه کنین.
  3. واسه شام، میوه یا سبزیجات رو به صورت خام یا پخته روی برنج یا پاستا بریزین. سس خامه ای و چرب پاستا رو با سسی مرکب از سبزیجات، گوجه فرنگی و روغن زیتون جانشین کنین.

  1. استفاده فراوون از فیبر

مصرف فیبر ضد سرطان fiber

فیبر بخشی از بافت گیاه س که در میوه، سبزی، غلات و دانه های خوراکی فت و فراوون یافت می شه. البته بدن شما قادر به هضم اون نیس. پس فایده به کار گیری اون چیه؟

در واقع فیبر نقش مهمی در پاکیزگی و سلامت دستگاه گوارش شما بازی می کنه. فیبر به حرکت مواد غذایی در راه گوارش کمک کرده، هم اینکه ترکیبات سرطانی رو قبل اینکه آسیبی بسازن از بدن دفع می کنه. فیبر به طور طبیعی در سبزیجات، غلات کامل و میوه ها یافت می شه ولی در گوشت، لبنیات، شکر، آرد برنج و گندم و هم در پاستا، اثری از اون نیس.

راه هایی واسه افزایش اندازه فیبر در رژیم روزانه

  1. به جای برنج سفید از برنج قهوای استفاده کنین.
  2. به جای چیپس از پاپ کورن واسه میان وعده لذت ببرین. به جای پوره سیب زمینی، خود سیب زمینی رو با پوست پخته و بخورین.
  3. در میان غلات، جو، جو دوسر و برنج قهوه ای، در بین میوه ها، زرد آلو، تمشک، توت فرنگی، موز، انبه، آلبالو، لیمو و … . هم اینکه، میوه های خشک شده شامل درصد بالایی از فیبر هستن. هم اینکه، در میان سبزیجات، کلم بروکلی، هویج، سیب زمینی، گوجه فرنگی و همینطور سبزیجاتی با رنگ سبز تیره، دارای مقادیر زیادی فیبر هستن.

  1. کاهش مصرف گوشت

کاهش مصرف گوشت eating-meat

تحقیقات نشون داده که گیاه خواران پنجاه درصد کمتر از گوشت خواران به سرطان گرفتار می شن. واقعاً چه ارتباطی بین مصرف گوشت و خطر دچار شدن به سرطان هست؟ دلیل اول کمبود فیبر و هم بقیه مواد مغذی در گوشته. دلیل دیگه مربوط به مقادیر بالای چربی های اشباع شده در فرآورده های گوشتیه. در واقع رابطه مستقیمی بین اندازه بالای چربی و دچار شدن به سرطان هست و چربی های اشباع شده شک نداشته باشین خطرناک هستن.

باید گفت که واسه جلوگیری از دچار شدن به سرطان لازم نیس گیاه خوار باشین فقط کافیه مصرف گوشت خود رو کمی کم کنین. در واقع بیشتر مردم بیشتر از نیاز روزانه شون گوشت مصرف می کنن. فقط کافیه به این نکات توجه کنین:

در رژیم روزانه تون از موادغذایی با پایه حیوونی کمتر استفاده کرده و مرغ، ماهی و بوقلمون رو جانشین گوشت قرمز کنین، و البته بهتره بیشتر از فرآورده های ارگانیک استفاده کنین. حجم گوشت رو کاهش داده و تلاش کنین مقدار مصرفی تون از یه کف دست تجاوز نکنه. از گوشت به عنوان مکمل غذاتون استفاده کرده و اون رو به شکل وعده کامل به کار نبرین. هم اینکه می تونید از سویا و بقیه فرآورده های گیاهی واسه تامین اندازه پروتئین مورد نیازتون استفاده کنین.

  1. دقت در مصرف چربیها

مهم ترین فایده کاهش مصرف گوشت قرمز، کاهش مصرف چربی های مضره. البته قطع مصرف چربی به تنهایی راه حل مناسبی به حساب نمی آید چون که بعضی از شکل های جور واجور چربی ها به درد بخور بوده و واسه حفظ سلامت لازمند. در نتیجه بهترین راه حل استفاده درست از چربی هاست.

دو گونه خطرناک از چربی ها، چربی های اشباع شده و چربی های ترانس هستن. چربی های اشباع شده در فرآورده های حیوونی مثل گوشت قرمز، لبنیات و تخم مرغ وجود دارن. چربی های ترانس که با نام روغن های هیدروژنه هم معرفی می شن از اضافه کردن هیدروژن به روغن های گیاهی جفت و جور شده تا این روغنها بیشتر حالت جامد داشته باشن تا مایع. این محصولی ایده آل واسه کارخانه جات موادغذایی و فرآورد ه ای مضر واسه سلامت شماس.

اما دسته ای از چربی ها واسه حفظ سلامت لازمند. این چربی ها که با نام چربی های اشباع نشده شناخته می شن از منابع گیاهی به دست اومده و در دمای اتاق به صورت مایع در می آیند. روغن زیتون، روغن کانولا و روغن های بدست اومده از مغزهای گیاهان و هم آووکادو از این دسته به حساب می آیند. همینطور روغن ماهی که پر از اسید چرب و امگا۳ه از این دسته س که به سلامت قلب و مغز کمک زیادی می کنه. هم اینکه ماهی آزاد، ماهی ِ تُن و بذر کتون منابع خوبی از امگا۳ هستن.

  1. روش های سالم واسه پخت غذا

انتخاب غذاهای سالم به تنهایی فاکتوری تعیین کننده نیس و چگونگی پخت و نگهداری غذاها هم به همون اندازه مهمه.

بعضی وقتا مواد غذایی مثل سبزیجات یا میوه ها رو به صورت خام استفاده کنین. با این روش شما می تونید مقادیر زیادی ویتامین و مواد معدنی به بدن خود برسونین. هر چند بعضی سبزیجات به صورت پخته دارای خواص بیشتری بوده و به درد بخور ترن.

به جای به کار گیری سبزیجات آب پز، اونا رو بخارپز کنین. پخت بیشتر از اندازه سبزیجات باعث به هدر رفتن مواد مغذی اونا شده، خاصیت شون رو از بین می برد. اگه سبزیجات رو می پزید می تونید از آب شون جهت جفت و جور سوپ و یا بقیه خوراکها استفاده کنین.

سوزوندن یا برشته کردن بیشتر از اندازه گوشت باعث ایجاد ترکیباتی سرطان زا در اون می شه. اگه از باربی کیو و منقل واسه کباب کردن گوشت استفاده می کنین، اون رو بیشتر از اندازه و یا با گرما بالا نپزید. روغن های پخت و پز رو در مکانهایی تاریک و خنک نگه داری کنین. از گوشت تازه به جای شکل های جور واجور دودی و یا خشک کرده اون استفاده کنین و در آخر به جای پوشش پلاستیکی از کاغذای مومی واسه آماده کردن موادغذایی در مایکروویو استفاده کنین.

با توجه به ریزه کاری ها و اصول فوق در انتخاب، جفت و جور و مصرف موادغذایی می تونید رژیمی ضد سرطان رو واسه خود داشته باشین که علاوه بر کمک به پیشگیری از بروز شکل های جور واجور سرطان، به سلامت و تناسب جسمی شما هم می آفزاید.

۱۰ نشونه خاموش لوسمی (سرطان خون) که نباید ندیده گرفته شن

نشونه های سرطان ریه

رژیم غذایی سالم زی سرطان سرطان خون سرطان رحم سرطان ریه سرطان سینه سرطان لوزالمعده سرطان مری سرطان پروستات سرطان پوست

No comments yet, be the first!

Comments

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *