رژیم فاقد گلوتن و دیابت نوع ۲

bread

به هر دلیلی که نیاز به به کار گیری رژیم بدون گلوتن دارین باید بدونین که این رژیم ممکنه به دیابت نوع ۲ منجر شه.

به گزارش آلامتو و به نقل از مجله سلامت؛ خبر خوبی واسه دوستداران نون داریم. خوردن گلوتن می تونه روشی واسه کاهش خطر دچار شدن به دیابت نوع ۲ باشه. براساس تحقیقات انجام شده که در نشست انجمن قلب آمریکا در پورتلند، اورگان به اون گفته شد، خوردن گلوتن می تونه خطر دچار شدن به این نوع دیابت رو کم کنه. نویسندگان این مطالعه می گن که واسه نتیجه گیری دقیق به تحقیقات و تحقیقات بیشتری نیازه اما این یافته ها ممکنه دلیل خوبی واسه تجدید نظر در رژیم غذایی بدون گلوتن باشه. آدمایی که به مریضی سلیاک گرفتار هستن یا به گلوتن حساسیت دارن نمی تونن از مواد گلوتن دار استفاده کنن. واسه این افراد، رژیم غذایی بدون گلوتن یه انتخاب نیس بلکه یه ضرورته. اما این نوع رژیم غذایی در میان بقیه افراد سالمی که هیچ کدوم از شرایط گفته شده رو ندارن عادی شده. با این وجود هیچ دلایل علمی وجود نداره که نشون بده کاهش مصرف گلوتن می تونه به سلامتی دراز مدت منجر شه.بخاطر این محققان دانشگاه هاروارد عزمشونو جزم کردن رابطه بین مصرف گلوتن و یافته های اون روی سلامتی رو بررسی کنن. اون ها داده های لازم خود رو از سه مطالعه دراز مدت جمع اوری کردن که نزدیک به ۲۰۰۰۰۰ نفر در اون شرکت کرده بودن. آدمایی که در این مطالعه شرکت کردن سوالاتی در مورد عادت های غذایی رو جواب دادن. در طول بیشتر از سه دهه، بیشتر از ۱۵۰۰۰ شرکت کننده به دیابت نوع ۲ گرفتار شده بودن. محققان به این نتیجه رسیدن که بیشتر این افراد گلوتن کمتری نسبت به بقیه افراد مصرف کردن. آدمایی که گلوتن مناسب مصرف کرده بودن در خطر کمتری واسه دچار شدن به دیابت نوع ۲ قرار داشتن.

دلیلی که واسه رابطه موجود بین مصرف کمتر گلوتن و افزایش خطر دچار شدن به دیابت وجود داشت این بود که آدمایی با مصرف کمتر گلوتن تمایل داشتن فیبر کمتری بخورند. آدمایی که مصرف مناسبی از گلوتن داشتن ۱۳ درصد کمتر از بقیه به دیابت گرفتار گشتن. شرکت کنندگان این مطالعه بیشتر گلوتن لازم خود رو از پاستا، غلات صبحونه، پیتزا، مافین و نون گرفتن. مصرف گلوتن به صورت میانگین ۶ الی ۷ گرم در روز بود. محققان فهمیدن از اونجایی که مطالعه مشاهده ایه و شرکت کنندگان خودشون مصرف مواد غذایی رو گزارش میدن قادر نیستن نشون بدن که رژیم غذایی کم گلوتن مستقیما خطر دچار شدن به دیابت رو زیاد می کنه. این محققان گفتن که رژیم غذایی خالی از گلوتن رو مورد بررسی قرار ندادند چون مطالعه از سال ۱۹۸۰ شروع شده بود. اما این مطالعه تونست دلایل خوبی در مورد دوری از خوردن گلوتن و اثرات اون روی بدن بسازه. مواد غذایی خالی از گلوتن بیشتر مواد تشکیل دهنده ای دارن که فیبر و بقیه مواد مغذی رو در خود ندارن. زانگ یکی از نویسندگان این مطالعه اینجور می گوید: مطالعه ما نشون داد که رژیم غذایی خالی از گلوتن واسه سلامتی شما زیاد به درد بخور نخواد بود. این تیم هم اینکه اثرات دراز مدت مصرف گلوتن رو روی بقیه جنبه های سلامتی مثل مریضی های قلبی و زیاد شدن وزن مورد بررسی قرار دادن. اگه شما هم رژیم غذایی خالی از گلوتن رو دنبال می کنین، باید بتونین ماهی، غذاهای سالم و مواد سبوس دار زیادی استفاده کنین و از مصرف غذاهای فرآوری شده کم کنین. در اینجور شرایطی پیشنهاد می شه آدما به خوردن میوه ها، سبزیجات، غلات بدون گلوتن مثل کینوا و برنج قهوه ای روی بیارن. اینکار باعث می شه نه فقط فیبر بیشتری وارد بدن کنین بلکه قرار گرفتن در برابر آرسنیک و جیوه رو کمتر می کنه. جیوه و ارسنیک در بیشتر مواد غذایی فراوری شده بدون گلوتن پنهان. یادتون باشه که این مطالعه نباید بهونه ای واسه مصرف زیادتر از اندازه موادی مثل نون سفید، غلات صبحونه شکردار و بقیه کربوهیدرات های تصفیه شده باشه. غلات سبوس دار مثل نون و پاستای جفت و جور شده از ارد سبوس دار هنوز سالم ترین روش واسه داشتن رژیم غذایی متعادله.

واسه درمان دیابت چه بخوریم؟

چه غذاهایی واسه دیابتیا مضره؟

دیابت مجله سلامت

No comments yet, be the first!

Comments

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *