چند نکته طلایی برای برنامه ریزی کنکور

Abstract background particles.
در نظر قرار دادن اهداف : اینکه هدف شما برای شرکت در کنکور قبولی در چه رشته ای هست در برنامه ریزی خیلی اهمیت داره، چونکه قبولی در رشته های دانشگاهی مختلف رتبه و درصد های متفاوتی رو میطلبه. طبیعی هست که برای رسیدن به درصد و رتبه های خوب باید ساعات مطالعه بیشتری در طول روز داشته باشید و این ساعات رو در برنامه ریزی تون بگنجونید. مثلا داوطلبی که هدفش قبولی در پزشکیه با دو تا سه ساعت مطالعه در روز امیدی به دستیابی به هدفش نیست چون باید بیشتر از این ها مطالعه کنه.
سادگی و انجام پذیری : حتما توصیه میکنم برنامه ای واسه خودتون تهیه کنید که بتونید اجرا کنید. خیلی دیدم دانش آموزهایی رو که در اوایل جوگیر میشن و یه برنامه فضایی رو واسه خودشون تنظیم میکنن! نهایتش هم برنامه رو نمیتونن اجرا کنن و بی انگیزه میشن (روز از نو روزی از نو). توجه کنید که برنامه نباید فراتر از حد توان شما باشه، وقتی میانگین مطالعه روزانتون ۳ ساعته برای ۱۰ ساعت برنامه ریزی نکنید. شما باید قدم به قدم ساعت مطالعتون رو افزایش بدید.
ایجاد عادتِ اجرای برنامه :اصلیترین علت اجرایی شدنِ یک برنامه این است که ما به اجرای برنامه و مطالعه از روی برنامه عادت نکردهایم گفت: برای اینکار باید یک هفته فقط ساعتهای مطالعهی خود را به همراه تمامی جزییات ثبت کنیم. سپس با استفاده از آن برای هفتهی بعدِ خود یک برنامه بنویسیم.
یعنی بهطور دقیق برنامهای را که هفتهی قبل اجرا کردهایم، به عنوان برنامهی هفتهی بعد در نظر بگیریم و آن را اجرا کنیم.پس از اینکه سه هفته این کار را انجام دادیم، اجرای برنامه برای ما به صورت یک عادت درمیآید. یادمان باشد
زمان های مرده را با مرور زنده کنید : مرور برگه های خلاصه برداری شده که داوطلب از درس هایی که خوانده، برداشته است هم کمک زیادی به فرد می کند.
داوطلبان می توانند از این برگه ها در زمان هایی که تلف می شود مانند وقتی که در مترو یا اتوبوس هستند برای مرور درس هایی که خوانده اند، استفاده کنند تا از زمان های باقی مانده تا کنکور بهترین استفاده را کرده باشند،هم جنین به زمان امتحانات پایان ترم نیز توجه داشته باشید و دانلود سوالات امتحان نهایی را برنامه خود قرار بگنجانید.
بیرحم باشید : نازنین یکی از داوطلبان پشت کنکوری میگوید: “وقتی که تصمیم گرفتم برای کنکور مطالعه کنم، فهرستی از تمام دروس تهیه کردم و دربرنامه درسی خودم، زمانی را برای مطالعه آنها آدر نظر گرفتم؛ اما کم کم متوجه شدم که برخی از موضوعات و درسهای مهم را بخوبی نمیفهمم یا اصلاً یاد نمیگیرم؛ در حالی که در بعضی از درسهای دیگر، با اینکه در گذشته در آن دروس ضعف داشتم، یادگیری خوبی دارم؛ بنابراین، برای اینکه بتوانم از زمانی که در دست دارم بهترین استفاده را ببرم، با توجه به بودجهبندی دانلود سؤالات کنکور ، برخی از مباحث سخت را، که نمیتوانستم خوب یاد بگیرم و کمتر در کنکور از آنها سؤال داده میشد و همچنین برخی از مباحث مهم را هم، که برایم سخت بود و یادگیری آن مباحث، مستلزم صرف زمان و انرژی زیادی میشد، حذف کردم و به جای آن، وقتم را صرف یادگیری مطالب مهمی کردم که میتوانستم آن مطالب را در مدت باقی مانده بخوبی بخوانم.” او با لبخند ادامه داد: همین بیرحمی من! باعث شد که کنکور را بخوبی گذرانده و با یک رتبه خوب به هدفم برسم”.
علامت گذاری : بهترین فن مطالعه، درگیر شدن با مطلب یا به اصطلاح، مطالعه فعال است. علامتگذاری، سریعترین روش برای انجام یک مطالعه فعال است، و البته نکات مهم را نیز مشخص میکند. زمانی که مطلبی را مطالعه میکنید، در جایی که برایتان سؤال باقی میماند و مطلب را کامل متوجه نمیشوید، از علامت سؤال (؟) استفاده کنید و کنار آن مطلب علامت بزنید، و هر جا احساس نمودید که مطالب، سؤالخیز بوده و در آن به نکته مهمی اشاره شده است علامت تعجب (!)، و جایی که به یک کلمه یا عبارت کلیدی برخوردید دور آن را خط بکشید، و پاراگرافهای مهم را با علامت ضربدر (×) مشخص کنید. به طور کلی، هنگام مطالعه، استفاده از علامت گذاری، سرآغاز خوبی برای مطالعه دقیق و فعال است. دقت داشته باشید که در استفاده از علامتها و انتخاب جملاتی که خط کشی میشوند، زیادهروی نکنید؛ چرا که در مطالعه های آتی حوصلهتان سر میرود.
اول اینکه در برنامهریزی خود سعی کنید حتماً به ساعات زیستی بدنتان توجه کنید و برای مطالعهی خود زمان مشخصی را در نظر بگیرید. زنگهای مطالعه و استراحت مشخصی داشته باشید. بهتر است زنگهای مطالعهی شما بین 60 تا 120 دقیقه باشد. طولانیتر شدن زنگهای مطالعه به تدریج باعث خستگی شما و آسیب به زنگهای مطالعهی بعدیتان میشود. سعی کنید زنگهای استراحت خود را در بازهی زمانی از 10 الی 20 دقیقه تنظیم کنید (برای مثال برای هر زنگ مطالعاتی یک ساعت و بیست دقیقه مطالعه و ده دقیقه استراحت یا یک ساعت و چهل و پنجدقیقه مطالعه و پانزده دقیقه استراحت). نگذارید با طولانی شدن زنگهای استراحت، برنامهی آن روز شما تحتالشعاع قرار گیرد.
بعضی زمانها برای مطالعهی بعضی از دروس بهتر هستند، مثلاً برای اینکه صبح زود بتوانید زنگ مطالعاتی خود را بدون خوابآلودگی بگذرانید، بهتر است چند مسئلهی محاسباتی حل کنید و یا کمی تست بزنید. آخر شب و اوّل صبح، زمان مناسبی برای مطالعه و مرور دروس حفظی است. بهتر است دروسی را که علاقهی کمی به آنها دارید، در زنگ اوّل و ابتدای روز مطالعه نکنید.