عمومی

4 عاملی که به شما می گوید که آیا واجد شرایط ایمپلنت دندان هستید یا خیر؟

امروزه محبوب ترین راه حل جایگزینی دندان، جراحی ایمپلنت دندان است که به اندازه دندان‌ های طبیعی قوی بوده و پس از نصب در دهان از نظر بصری قابل تشخیص نیستند. اما قبل از هر چیزی باید از دندانپزشک زیبایی خود بپرسید که آیا واجد شرایط این درمان هستید یا خیر.

دندانپزشک با بررسی سلامتی دهان و دندان و برخی شرایط دیگر مشخص می کند که آیا این راه حل فوق العاده برای شما مناسب است یا خیر.

ایمپلنت های دندان می توانند جایگزین هر تعداد دندان از دست رفته شوند و مسیر را برای سلامتی بیشتر دهان دندان های شما هموار کنند. این به شما این امکان را می دهد تا دوباره از غذا خوردن لذت ببرید بدون اینکه نگران دندان ها و لبخند خود باشید.

اما همه افراد کاندیدای مناسبی برای کاشت دندان نیستند، به خصوص اگر صحبت از بیماری لثه یا سایر بیماری های دیگر باشد. از این رو، جنبه ها یا عوامل خاصی وجود دارد که دندانپزشک برای تصمیم گیری در مورد مناسب بودن این گزینه باید در نظر بگیرد.

در ادام مطلب چهار عاملی که بر واجد شرایط بودن شما برای ایمپلنت دندان تأثیرگذار هستند را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

آیا شما کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت هستید یا خیر؟

بسیاری از متخصصین، کاشت دندان را برای جلوگیری از تحلیل استخوان توصیه نموده و شاید علیرغم بالا بودن قیمت ایمپلنت دندان، آن جزء بادوام ترین ترمیم های دندان باشند. با این حال، داشتن یک دندان از دست رفته تنها عاملی نیست که باید در نظر گرفت.

ایمپلنت در استخوان فک قرار گرفته و یک تاج در بالای آن قرار می‌گیرد تا فضای دندان از دست رفته را پر کند. اما به دلیل نحوه عملکردی که در دهان دارد، موارد خاصی وجود دارد که ممکن است باعث شود فردی کاندید مناسبی برای این روش نباشد.

1. سلامت لثه و استخوان فک

لثه و استخوان فک هر دو نقش بسیار مهمی در موفقیت ایمپلنت های دندان دارند. ریشه تیتانیوم ایمپلنت با استخوان فک ترکیب می شود تا در جای خود محکم قرار گیرد. این فرآیند osseointegration نامیده می شود و اگر استخوان فک به اندازه کافی متراکم نباشد که ایمپلنت را محکم کند، با شکست مواجه خواهد شد.

در برخی موارد، جراحان دهان می توانند با پیوند بافت استخوان از سایر قسمت های بدن بر این محدودیت غلبه کنند.

به طور کلی، بافت لثه حمایت و محافظت بیشتری برای ریشه های ایمپلنت و بستری مناسب برای تاج قرار می دهد. تخریب لثه مانع دیگری برای نصب ایمپلنت می باشد زیرا معمولاً علامت بیماری پریودنتال است. از دست رفتن بافت لثه معمولا در بیماران مبتلا به بیماری پریودنتال ادامه می یابد مگر اینکه تغییرات قابل توجهی در عادات بهداشتی دندان خود ایجاد کنند.

2. سن و رشد صورت

از آنجایی که ایمپلنت دندان به یک پایه محکم نیاز دارد، هرگونه تغییر در شکل یا اندازه فک در آینده می تواند برای موفقیت آن فاجعه بار باشد. به همین دلیل، اغلب دندانپزشکان از نصب ایمپلنت برای بیماران زیر 18 سال خودداری می کنند. با این حال، برخی دندانپزشکان ممکن است پس از تجزیه و تحلیل سطح رشد فک، به صورت موردی استثنا قائل شوند.

مقاله دیگر :   چه سنی برای کلاس زبان انگلیسی مناسب است

بسیاری از بزرگسالان نیز وقتی متوجه می شوند محدودیتی برای سن و واجد شرایط بودن ایمپلنت دندان وجود ندارد، بسیار خوشحال می شوند. پس تا زمانی که بیمار فاکتورهای خطر قابل توجهی نداشته باشد و فک سالم باشد، ایمپلنت می تواند یک ترمیم دندان دائمی را حتی برای افراد 80 سال یا بالاتر فراهم کنند.

 

3. مصرف داروهای فعلی

این امری عاقلانه است که با خطرات و عوارض جانبی بالقوه همه داروهایی که مصرف می کنید قبل از اینکه هر روش جراحی را در نظر بگیرید، آشنا شوید و جراحی ایمپلنت دندان نیز از این قاعده مستثنی نیست. به طور خاص، باید از داروهایی که ممکن است با بیهوشی مورد استفاده در جراحی ایمپلنت دندان تداخل داشته باشند، آگاه باشید.

همچنین باید برای جلوگیری از خونریزی بیش از حد، یک هفته قبل از عمل از مصرف آسپرین و مسکن‌های ضد درد خودداری نمایید. همچنین به یاد داشته باشید داروهایی را که مصرف می کنید به دندانپزشک خود بگویید تا او بتواند اطلاعات دقیق تری در مورد موارد ایمنی آن به شما بدهد.

4. سایر عوامل خطرزا

چند مورد دیگر وجود دارد که باید به عنوان عوامل خطرزا برای افرادی که به جراحی ایمپلنت دندان فکر می کنند در نظر گرفته شوند. برای مثال، مصرف تنباکو و الکل می تواند از بهبود لثه و بافت استخوانی جلوگیری کند. همچنین دود تنباکو می تواند باعث خشکی دهان و افزایش خطر عفونت شود.

بیمارانی نیز که از بیماری های سیستمیک مانند دیابت، بیماری پارکینسون و برخی بیماری های خودایمنی رنج می برند، بیشتر در معرض خطر عفونت یا عوارض ایمپلنت هستند. پوکی استخوان نیز می تواند باعث تشدید عوارض ایمپلنت شود.

 

سخن پایانی

زمانی که برای مشاوره به یک کلینیک دندانپزشکی تخصصی مراجعه می کنید، متخصص ایمپلنت گزینه های متعددی را از جمله روش، هزینه ها و عوارض احتمالی با شما در میان می گذارد. در نهایت، اگر شما کاندیدای کاشت دندان باشید، باید آماده باشید تا با یک روال مراقبت عالی از دهان و دندان به موفقیت این درمان شگفت انگیز کمک نمایید.

به طور کلی، ایمپلنت دندان از درصد موفقیت بالایی برخوردار بوده و اکثر بیماران معمولا از نتیجه آن راضی هستند. برای اطمینان بیشتر می توانید به کلینیک تخصصی دکتر شهاب محمدی، drmohammadi.com، واقع در غرب تهران مراجعه نمایید تا یک برنامه درمانی کاملا سفارشی متناسب با نیازهای شما تنظیم شود.